HTML

Meglátni Jézust

2012.03.05. 17:54 Arbroad

A mai napig köztünk jár! A többiért klikk a képre!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tozuki.blog.hu/api/trackback/id/tr614290934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blah 2012.03.05. 23:33:11

tegnap beugrott egy sörre

champagneM 2012.03.05. 23:46:16

szemét egy poszt ez, csak úgy jelzem

sovesztomesz 2012.03.06. 00:19:27

Az a kit-kat-os csokis Jézus hajaz a halotti lepel arclenyomatára, a kutya feneke is zseniális, de szerintem egy része Photoshop. Amúgy meg Jézus azt mondta: "Kövess engem!" Az én olvasatomban ez annyit tesz; "nem jövök vissza!" :-) Lófaszt van köztünk, én sem maradtam volna a helyében, mer ez egy szar világ!

peti papagáj 2012.03.06. 00:25:23

nem valószínű, hogy ps, így működik az agy, bizonytalan ingerekbe leginkább arcokat vetít

Thomas Rattler 2012.03.06. 02:40:51

"Isten országa bennetek van, s körülöttetek.
Nem fából és kőből épült házakban.
Hasíts el egy fát! Én ott vagyok.
Emeld föl a követ! És meg fogtok találni engem ott."
Tamás Evangéliuma.

zsitva 2012.03.06. 07:42:38

Évekig jártam a zarándok utakat.
Jézus vagy Mária mindíg szakadék szélén, szikla peremén jelent meg a pásztor leánykáknak, kisfiúknak.
Egyszer jellene már meg csak símán egy utcasarki trolimegállóban.
Semmi szikla, semmi elhagyatott hely, semm pásztorlányka.
Kovács 26. János 44 éves viz-gáz szerelőnek a trolimegállóban, délelőtt 11 óra 08-kor.

Katzenbach 2012.03.06. 07:50:33

A képeken nem John Lennon van?

Első mohikán 2012.03.06. 08:30:46

Pareidolia, így hívják ezt a jelenséget, amikor az emberi elme egyébként szabálytalan, "absztrakt", véletlenszerű ábrákba arcot -vallásosak Jézusét- vagy emberi alakot vélnek belelátni.
Ha sokat nézegetjük a felhőket vagy pl. a vécén ülve a márványmintájú csempét, akkor rengeteg hasonlót fedezhetünk fel.
Mindennek, ismétlem MINDENNEK van tudományos, igazolható, ellenőrizhető magyarázata, csak akad még olyan, amit nem találtunk meg.

Vándor-ló 2012.03.06. 09:11:41

@Thomas Rattler:

Nem véletlen, hogy a Bibliában ez az evangélium nem szerepel, ugyanis köze nincs ahhoz, amit Isten magáról állít a többi 66 könyvben.

Vándor-ló 2012.03.06. 09:44:10

Jézus Krisztus nem égett piritós, nem csoki, nem lekváros üveg teteje, és még csak nem is kutya hátsó, hanem élő személy, a mindenség Ura és a királyok Királya (amint az a Bibliából is kiderül).

Nem tudjuk hogy nézett ki és nem is ez a fontos vele kapcsolatban. Az, hogy van egy középkori, vallásos képzőművészet által idealizált, általában európai férfinak kinéző ábrázolás módja, a világon semmit nem jelent. A vallásos festmények, szobrok, feszületek NEM Jézus, csupán bálványok. A Tamás evangéliumával ellentétben (ami nem véletlenül nem a bibliai kánon része) Jézus nem lakik sem hasított fában, sem kő alatt. Hiteles forrás alapján, azaz a Biblia szerint (ami nem véletlenül a világ legelterjedtebb könybe):

"Annakokáért ha feltámadtatok a Krisztussal, az odafelvalókat keressétek, ahol a Krisztus van, az Istennek jobbján ülvén," (Kolossé 3:1).

Hol van Jézus? Jézus Krisztus az Atya jobbjánál ül jelenleg is. Akkor hogy is van ez a "közöttünk jár" dolog? Hát biztos nem úgy, hogy beázott fürdőszobafalra vizualizáljuk a középkori vallási témájú festményeken kondícionált fantáziánkkal. Ez csak a korlátolt emberi elme játéka, de nem maga Jézus. Ő viszont ezt mondja arról, hogy hol is van Ő:

"Mert ahol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük." (Máté 18:20)

Hogy lehet összegyűlni az Ő nevében? Nagy templomokat kell építeni?

"Az Isten, aki teremtette a világot és mindazt, ami abban van, mivelhogy ő mennynek és földnek ura, kézzel csinált templomokban nem lakik." (Apostolok cselekedetei 17:24)

Akkor ezek szerint felesleges nagy templomokat építeni, mert úgy sem lakik ott az Úr.

Hát akkor?

"Mivelhogy azért az Istennek nemzetsége vagyunk, nem kell azt gondolnunk, hogy aranyhoz, vagy ezüsthöz, vagy kőhöz, emberi mesterség és kitalálás faragványához hasonlatos az istenség. E tudatlanságnak idejét azért elnézvén az Isten, mostan parancsolja az embereknek, mindenkinek mindenütt, hogy megtérjenek:" (Ap. csel. 17:29-30)

Megtérni?

"Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, akik az ő nevében hisznek; Akik nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatjából, hanem Istentől születtek." (János 1:12-13)

Be kell fogadni Jézust és akkor újjászületünk? Akkortól Istentől származunk már? A Biblia erről beszél, és így folytatja:

"És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), aki teljes vala kegyelemmel és igazsággal." (János 1:14)

Aha. Szóval azok között lakozik, akik befogadták Őt. Ezek szerint nem fában, kőben, templomban, csokiban, piritóson, beázott fürdőszoba falon és egyéb közönséges dologban keresendő Jézus Krisztus. Hanem? Azok között, akik "megtértek", azaz felismerték, hogy bűnös emberek és elfogadták azt, hogy Jézus Krisztus helyettük lett kivégezve a kereszten, hogy nekik Isten bűnt ne tulajdonítson. Ezzel pedig "befogadták" Jézust, aminek következtében Istentől születtek újonnan. Amikor pedig ezek az újjászületett emberek legalább ketten vagy hárman összegyűlnek Jézus nevében, akkor Jézus ígéretéhez hűen ott lesz közöttük. Ezeknek az embereknek valódi közösségük lesz Jézussal, nem csak ilyen kitalált, "játszunk vallásosdit" jellegű képmutatásuk.

Honnan lehet ezt felismerni?

"Bizony, bizony mondom néktek: Aki hisz én bennem, az is cselekszi majd azokat a cselekedeteket, amelyeket én cselekeszem; és nagyobbakat is cselekszik azoknál; mert én az én Atyámhoz megyek." (János 14:12)

Áldott kutatást mindenkinek!

"Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek. Mert aki kér, mind kap; és aki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik." (Máté 7:7-8)
süti beállítások módosítása